СТЕФАН ИЛИЕВ (1935 – 2018)

In memoriam

HOMO LUDENS 21/2018

Стефан Илиев (1935 – 2018)

 

Докато подготвяхме този брой, дойде тъжната вест за загубата на актьора Стефан Илиев. Самият той е участник в броя с интервю по повод раздялата с друг негов колега – Илия Раев. Това внезапно напускане на разговора, на присъствието, на живота, е много мъчително за всички ни.

Като председател на Съюза на артистите от 1990 до 2005 г. Стефан Илиев бе важен поддръжник на списание Homo Ludens със съпричастие и любопитство, което го превръщаше в един от първите читатели на всеки негов брой.

Всеотдайността, с която се посвещаваше на своите обществени задължения извън сцената и екрана, бе огромна. Той успя да преведе творческия съюз на артистите през годините на прехода, превръщайки го от една казионна организация преди обществените промени в гражданско професионално сдружение. САБ и театърът бяха неговата кауза в живота, която той достойно отстояваше до последния си миг.

Българският театър и българското кино загубиха един добър актьор, а неговите колеги и приятели – един щедър и добронамерен човек!

Сбогом, Чечо!

 

От редколегията на списание Homo Ludens

Comments are closed.

WordPress Video Lightbox