Най-доброто от британския театър се завръща на киноекраните в България

От септември отново можете да гледате прожекциите от програмата NT Live на Британския национален театър за излъчване в кина по целия свят на хитови театрални продукции от Обединеното кралство.

Вече са ясни първите четири заглавия от новия сезон, които Синема сити ще покаже в България в партньорство с Британски съвет и Столична община. Това са мащабната театрално-музикална продукция „Амадеус“ по знаменитата пиеса на Питър Шафър, комедийната класика „Ничия земя“ с двама от най-забележителните британски актьори сър Иън Маккелън и Патрик Стюарт (познати от главните си роли във „Властелинът на пръстените“ и „Стар Трек“), нова постановка на „Хеда Габлер“ по шедьовъра на Хенрик Ибсен и нова постановка на знаковата пиеса на Едуард Олби „Кой се страхува от Вирджиния Улф?“.

NT Live е новаторски проект на Британския национален театър за сателитни излъчвания в кина по целия свят на най-добрите британски постановки. Всяко от представленията се снима на живо пред публиката в театралната зала, а камерите са разположени така, че да осигурят на кинозрителите „място с най-добрия изглед“.

Прожекциите в България се организират от Cinema City в партньорство с Британски съвет и фондация Homo Ludens.Събитието е финансирано от Програма „Култура“ на Столична община.

Представленията са на английски език, със субтитри на български.

За повече информация и за цялата програма: https://www.britishcouncil.bg/events

Comments are closed.

WordPress Video Lightbox