Британска продукция на „Чайка“ с Емилия Кларк с прожекция през юни във Варна и в София

Фондация „Хомо Луденс“ представя съвместно с Международния театрален фестивал „Варненско лято“ и платформата „Световен театър в София“ прожекция на хитовия спектакъл „Чайка“ на британския режисьор Джейми Лойд, част от програмата NT Live – най-доброто от британския театър на киноекран.

 

6 юни 15:00 ч. | 18:30 ч. | Зала „Европа“, Фестивален и конгресен център – Варна

21 юни 19:00 ч. | Cinema City, Мол София

NT Live – НАЙ-ДОБРОТО ОТ БРИТАНСКИЯ ТЕАТЪР НА КИНОЕКРАН

Компания „Джейми Лойд“

ЧАЙКА

/прожекция/

от Антон П. Чехов

във версия на Аня Райс

Режисьор: Джейми Лойд

Сценография и костюми: Сутра Гилмор

Художествено осветление: Джордж Денис

Участват: Емилия Кларк, Том Рис Харис, Даниел Монкс, Софи Ву, Индира Варма, Джейсън Барнет, Робърт Гленистър, Мика Оникс Джонсън, Джералд Кид, Сара Поуел, Кейти Бухолц, Тина Харис, Джоузеф Лангдън, Дейвид Лий-Джоунс

Времетраене: 171 мин. (с антракт)

Емилия Кларк (Игра на тронове) прави своя дебют на театрална сцена в лондонския Уест Енд в нова версия на класическата пиеса на Антон П. Чехов за любовта и самотата, пренесена в 21. век.

Млада жена отчаяно търси слава и спасение от досегашния си живот. Млад мъж копнее за жената на мечтите си. Успешен писател търси признание, че е постигнал нещо. Актриса иска да се пребори с превратностите на времето. В отдалечено имение някъде в провинцията мечтите са съкрушени, надеждите са попарени, а сърцата разбити. Единствената възможност на неговите обитатели е да се обърнат един срещу друг.

След високо оценената от английската и българската критика постановка „Сирано дьо Бержерак“ (Световен театър в София 2021), режисьорът Джейми Лойд представя съвременната адаптация на Аня Райс на известната пиеса на един от най-значимите автори на модерната драма Антон Чехов.

Номинация за театралните награди Evening Standard за режисура (Джейми Лойд) и за водеща женска роля (Индира Варма).

На английски език със субтитри на български.

Билети онлайн Варна: Фестивален и конгресен център – Варна

Билети София: Синема Сити, Мол София

Прожекцията е инициатива на фондация „Хомо Луденс“ в партньорство с Международния театрален фестивал „Варненско лято“ и платформата „Световен театър в София“ и се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант – 2022“.

Comments are closed.

WordPress Video Lightbox