Отворена покана за участие в образователна програма на фондация „Хомо Луденс“

Имаме удоволствието да обявим отворена покана за набиране на участници в нова образователна инициатива на фондация „Хомо Луденс“. Тя ще се проведе в две отделни тематични направления:

 

Обучителна програма: Промотиране на театрално събитие

Ментор: Илко Ганев

Шестдневната програма цели да обучи млади професионалисти в различни инструменти за промотиране на театрални събития. Тя ще се проведе между 13 – 18 март 2023. След успешното завършване на обучението има възможност участниците да направят практика като сътрудници към екипа на фондация „Хомо Луденс“.

 

Менторска програма: Технология на издателската дейност

Ментори: Румяна Николова, Николай Йорданов, Асен Терзиев, Ангелина Георгиева

Програмата цели да предаде опита на екипа на фондацията в издаването на специализирана театрална периодика и литература на млади театрални професионалисти. Тя включва въвеждане в спецификите на съставителството и редакцията на текстове, организация на издателската дейност и набиране на финансиране за издаване и разпространение на специализирана театрална литература.

Програмата стартира на 20 март и ще продължи до 20 юни, като участниците ще имат възможност да се включат в текущите дейности на фондацията като стажанти.

Условия за участие: Необходимо е желаещите за участие да са последен курс студенти или да са завършили специалности в сферата на театъра, културата, книгоиздаване, реклама и маркетинг или да имат поне 1-годишен опит в организация от изброените сфери. При желание един участник може да се включи и в двете тематични направления. Подробна програма на обученията и организационни подробности можем ще изпратим след като се свържете с нас.

Кандидатстване: Моля, изпратете ваше CV и мотивационно писмо (до 2 страници) на contact@homoludens.bg до 20 февруари 2023.

 

Образователната програма е част от проекта „Фондация „Хомо Луденс“: устойчивост и надграждане“ и се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант“ 2022.

Comments are closed.

WordPress Video Lightbox